En estudios anteriores mostrouse como a substancia coñecida co nome de EGCG, presente no té verde, matou células do cancro sen dañar as normales, pero os investigadores non entendían esta capacidade de ataque tan selectiva.
Autor: squacco |
O EGCG ocasiona a formación de especies reactivas do osíxeno nas células cancerosas. Isto daña ás mitocondrias, a medida que as mitocondrias se estragan máis, a célula cancerosa reduce a expresión dos xenes antioxidantes e desta maneira rebaixando aínda máis as súas defensas. Por este motivo, apágase un mecanismo de protección e o EGCG causa este estrés oxidativo.
O próximo obxectivo é estudiar o mecanismo en animais. Se estas probas e outros ensaios con humanos logran ter éxito, os investigadores confían en poder crear tratamentos anticancro pero sen que teñan efectos secundarios dañinos. Investigacións alentadoras!
Bó descubrimento! Quen ía pensar que o té verde podería facer eso? Está moi ben, a tomar té...
ResponderEliminarGreat news! If only there were more news as good as this one!
ResponderEliminarOxalá este tratamento sexa moi efectivo e se poida encontrar cura a esta enfermidade.
ResponderEliminar