En estudios anteriores mostrouse como a substancia coñecida co nome de EGCG, presente no té verde, matou células do cancro sen dañar as normales, pero os investigadores non entendían esta capacidade de ataque tan selectiva.
![]() |
| Autor: squacco |
O EGCG ocasiona a formación de especies reactivas do osíxeno nas células cancerosas. Isto daña ás mitocondrias, a medida que as mitocondrias se estragan máis, a célula cancerosa reduce a expresión dos xenes antioxidantes e desta maneira rebaixando aínda máis as súas defensas. Por este motivo, apágase un mecanismo de protección e o EGCG causa este estrés oxidativo.
O próximo obxectivo é estudiar o mecanismo en animais. Se estas probas e outros ensaios con humanos logran ter éxito, os investigadores confían en poder crear tratamentos anticancro pero sen que teñan efectos secundarios dañinos. Investigacións alentadoras!
.jpg)
Bó descubrimento! Quen ía pensar que o té verde podería facer eso? Está moi ben, a tomar té...
ResponderEliminarGreat news! If only there were more news as good as this one!
ResponderEliminarOxalá este tratamento sexa moi efectivo e se poida encontrar cura a esta enfermidade.
ResponderEliminar