A Acuicultura
A acuicultura e o sector de producción de alimentos que está experimentando un maior crecemento en todo o mundo. Según a FAO (Organización das Nacións Unidas para a Alimentación e a Agricultura), na actualidade estimase que a acuicultura e responsable do 50% dos productos pesqueiros mundiais destinados a alimentación humana.
A súa implantación está tendo lugar tanto nos países desarrollados como nos que están en vías de desarrollo, principalmente Asia, donde en 2012 se cultivou o 88,5% da producción mundial. Ademáis, iste sector emplea directa e indirectamente cerca de 23 millóns de traballadores, unha cifra que sin duda irá en aumento.
A mayor parte de ista producción acuícola, o 63% aproximadamente, ten lugar en augas continentais (ríos, lagunas etc.). O resto producese no mar, en istalacións controladas, como bateas, donde se cultivan principalmente bivalvos, por exemplo os mexillóns.
Un dos cultivos máis prometedores é o das algas, cada vez máis presentes en cosméticos, productos farmacéuticos e na alimentación.
Opinión persoal: eu descoñecía que a acuicultura se empregara para certas cousas, se o queres averiguar invítote a que leas iste post.
No hay comentarios:
Publicar un comentario